5 film kapta a leghosszabb ovációt a 2023-as Velencei Filmfesztiválon

A 80. Velencei Filmfesztivál A 2023. augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezésre kerülő 80. Velencei Filmfesztivál izgalma továbbra is a filmkedvelők egyik forró téma. Kezdve a fő felállást alkotó filmek sorozatától egészen a hollywoodi A-listás színészek távollétéig a vörös szőnyegről a SAG-AFTRA Strike-kal való összecsapások miatt – a SAG-AFTRA-tag filmesek sztrájkját követelték. egyenlő bérek.

 

the_80th_venice_film_festival.jpg

 

A hollywoodi ipart jelenleg csapdába ejtő káosz nem akadálya annak, hogy a Velencei Filmfesztivál megőrizze státuszát annak jelzőjeként, hogy megkezdődött a világmozi legmagasabb díjátadó szezonja.

A világ minden sarkából érkező filmek sorozata lenyűgözőnek tűnt, és hosszú és élénk tapsot kapott. Íme néhány film lista!

 

1. Aggro Dr1ft (2023) - 10 perc

 

A 80. Velencei Filmfesztiválon az Aggro Dr1ft lett a leghosszabb ovációt kapott film. A tíz percig tartó, 2023. szeptember 2-án bemutatott film volt egyben a legtöbb kivonuló közönség is.

Harmony Korine rendező az Aggro Dr1ft-et hangulatos és érzéki akciófilmként készítette infravörös fényképezési formátumban, ahol a megjelenített színek eltérnek a szabad szemmel láthatóktól.

1_aggro_dr1ft_2023_10_min.jpg

Az Aggro Dr1ft maga BO (Jordi Mollà), egy melankolikus bérgyilkos előkészületeinek történetét meséli el, hogy meghódítsa a Floridát irányító gonosz entitást. A helyzet hirtelen kikerül az irányítás alól, amikor a küldetés, amelynek könnyen el kellett volna mennie, valójában elmossa a valóságot és a képzeletet elválasztó vékony határvonalat.

 

2. Memória (2023) – 8 perc

memory_2023.jpg

A leghosszabb tapsot kapott film a Memory. A Michael Franco által írt és rendezett Memory nyolcperces vastapsot kapott.

 

Franco módja, hogy valódi emberekként kezelje az általa írt karaktereket, hozzáférést biztosít a főszereplők, Jessica Chastain és Peter Sarsgaard számára, hogy a legjobb alakításukat nyújtsák. Ennek eredményeként Sarsgaard lett a legjobb férfi főszereplő díj nyertese az idei Velencei Filmfesztiválon.

 

Az emlékezet egy Sylvia (Jessica Chastain) nevű szociális munkás mindennapi életét követi, aki egyszerű és hajlamos monotonra. Élete hirtelen megváltozik, amikor Saul (Peter Sarsgaard) követi őt egy iskolai összejövetelről. Nemcsak a múltba nyitottak ajtót, találkozásuk az életükre is nagy hatással volt.

 

3. Szegények (2023) – 8 perc

 

Az Alasdair Gray azonos című regényéből adaptált Poor Things nyolc percig vastapsot kapott. Ez Yorgos Lanthimos első filmadaptációja, a Szegények jelenléte olyan, mintha a szürrealista mozi rajongóinak szomját csillapítaná a megjelenített vizuális abszurditás mellett.

poor_things_2023.jpg

A Szegények a legjobb film kategóriában járó Arany Oroszlán-díjat is elnyerte az idei Velencei Filmfesztiválon.

 

A Poor Things a fantasztikus evolúció történetét meséli el, amely Bella Baxterben (Emma Stone), egy fiatal lányban történt, akit Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe), zseniális, de különc tudós. A kalandra szomjazó Bella bejárja a világot Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), egy ravasz és léha ügyvéddel.

 

4. A gonosz nem létezik (2023) – 8 perc

evil_does_not_exist_2023.jpg

 

A Drive My Car révén sikeresen felrázta a tekintélyes világfilmes díjak világát, Ryûsuke Hamaguchi rendező visszatért a Gonosz nem létezik című filmmel.

 

Hamaguchi és Eiko Ishibashi forgatókönyvíró a drámai műfaj mércéit feszegetve, amely néha túlságosan is drámai, kecsesen sző egy figyelmeztetésekkel teli történetet. Nem meglepő, hogy a Gonosz nem létezik című filmet nyolcperces ovációban részesítették a premier estéjén a Velencei Filmfesztiválon.

 

Az Evil Does Not Exist Takumira és egyetlen lányára, Hanára összpontosít, akik Mizubiki faluban élnek. Egy nap a falu lakóit megdöbbentették a híresztelések, amelyek egy kemping – luxus létesítményekkel – építésének terveiről szóltak, ami negatív hatással lenne a környező környezetre, különösen a faluban található vízforrásokra.

 

5. Maestro (2023) – 7 perc

 

maestro_2023.jpg

 

A Maestro, amelyet Bradley Cooper rendezett, írt és főszerepet játszott, a legendás zeneszerző, Leonard Bernstein életrajzi filmje. A premieren a közönség szívét sikeresen megérintő Maestro hét percig vastapsot kapott. Cooper szakértelme Leonard Bernstein életre keltésében minden bizonnyal az eladási pontja a filmnek, amely 2023. december 20-án kerül adásba a Netflixen.

 

A Maestro maga Leonard (Bradley Cooper) és felesége, Felicia (Carey Mulligan) szerelmi kapcsolatára összpontosít 30 éves házassági útjuk során. Bonyolult szerelmi élete fordítottan arányos a Broadway-n ismert zeneszerzőként és népszerű darabok karmesteri pályájával.

A fenti filmcímek listájából melyik film megjelenését várja a legjobban?

Read Read Read

Read Read Read