5 legbefolyásosabb klán a Naruto Anime sorozatban

A klánok, vonalak vagy DNS gyakran fontos részét képezik egy animesorozatnak, és ez alól a Naruto anime sem kivétel. Masashi Kishimoto sorozatában a klán határozza meg a karakterek erejét. Nem csak ez, a sorozat klánjai is elég nagy hatással vannak a sorozatra.

naruto.jpg

A Chakrát megtaláló klántól kezdve az első shinobi falut alapító klánig a szerző ezúttal a Naruto sorozat öt legbefolyásosabb klánját foglalja össze. Melyik klán a kedvenced?

Otsutsuki klán

 

Bár ezt a klánt csak Naruto Shippuden vége felé mutatták be, az Otsutsuki klán hatalmas hatással volt Naruto világára. Az Otsutsuki klán felelős a Ninjutsu létezéséért, mert egyik tagjuk, Kaguya Otsutsuki a csakra feltalálója.

Olvassa el még: Áttekintés Black Adam (2022)

Több ezer évvel a sorozat kezdete előtt Kaguya a Földre jött, hogy learatja az Istenfa gyümölcsét. A gyümölcs elfogyasztása után Kaguya lett az első ember, akinek csakrája van a Földön. A hatalmat ezután fia, Hagoromo Otsutsuki terjesztette, így terjedt el annak a világnak az idővonalára, amelyben Naruto élt.

 

Senju klán

 

Az Otsutsuki mellett a Senju klánnak is hatalmas befolyása van a shinobi világra. Az első shinobi falu alapítója a Senju klánból származott, nevezetesen Hashirama. Maga a Senju klán a Hadakozó Államok időszaka óta létezik. Abban az időben a Senju klán az Uchiha klán esküdt ellensége volt.

Hashirama elege lett abból, hogy kisgyerekeknek kell meghalniuk a csatatéren, ezért az első shinobi falu megalapításának ötlete támadt. Tervének elindítása érdekében Hashirama fegyverszünetet ajánlott fel az Uchiha klánnal, és falut épített az Uchihából származó legjobb barátjával, Madarával.

 

Uchiha klán

 

Mint a szerző említette, az Uchiha klán nagy hatással van a shinobi világra, mivel ez a klán részt vett a világ első shinobi falujának építésében is. Annak ellenére, hogy klánjaik ellenségek voltak, Madara Uchiha kicsi koruk óta Hashirama legjobb barátja volt.

Amikor felnőttek és klánvezetők lettek, Madara és Hashirama fegyverszünetben állapodott meg, és közösen építenek egy falut. Valójában a Konohagakure név is Madarától származik. Nem csak ez, Hashirama kezdetben azt is szerette volna, hogy Madara legyen az Első Hokage. Sajnos Madara elvesztette a választást.

Olvassa el még: Áttekintés Black Adam (2022)

Nagy befolyása ellenére az Uchiháknak sötét története van Konohában. Annak ellenére, hogy békét kötött a Senju-val, az Uchiha klán továbbra is óvakodik tőle, különösen Tobirama részéről, mert úgy vélik, hogy az Uchiha ereje a gyűlöletből fakad. A diszkrimináció addig tartott, amíg az Uchiha klán végül Itachi lemészárlásával véget ért.

 

Uzumaki klán

 

Az Uchiha klánhoz hasonlóan az Uzumaki klánnak is nagy befolyása van annak ellenére, hogy ez a klán majdnem kihalt. A múltban az Uzumaki klán egy Uzushiogakure nevű faluban élt, és Konohagakure szövetsége volt. Ez a klán nagyon befolyásos, mert ők a Fuinjutsu úttörői.

Rendkívüli Fuinjutsu képességeik miatt a klán egyik tagja, Mito Uzumaki a Kilencfarkú első Jincsurikije. Sajnos ugyanezen okból az Uzumaki klánt végül egy másik falu semmisítette meg, mert féltek Uzumaki Fuinjutsu képességeitől.

Olvassa el még: Áttekintés Black Adam (2022) 

Bár majdnem kihaltak, az uzumaki befolyása ma is fennáll. A klán egyetlen megmaradt tagja, Naruto Uzumaki sokszor megmentette a világot, és most Konohagakure hetedik Hokage-je.

 

Hyuga klán

 

A Hyuga klánnak jelentős befolyása van, mivel az Otsutsuki klán leszármazottai. Az Otsutsuki leszármazottjaként Hyuga a Három Nagy Dojutsu egyikének, a Byakugannak az örököse lett. Ez teszi a Hyugát Konoha egyik legerősebb klánjává.

A Byakugan birtokában Hyugának fontos szerepe van a konohai hadseregben. A Hyuga klán egyike azoknak a klánoknak, amelyek erős nindzsákat termelnek, így ezek nagyon szükségesek Konoha hadseregéhez.

A Narutoban sok klán van bemutatva. Mindazonáltal azt mondhatjuk, hogy a fenti öt klán az egyik oka annak, hogy a Naruto történet olyan izgalmas és konfliktusokkal teli. Véleménye szerint a fenti öt klán közül melyik klán rendelkezik a legnagyobb befolyással?

Címkék: news, anime, naruto